Main menu
Tennisbal en racket

Hoofdsponsor TC Baarle

drukkerij de jong

 

Vrijdagavond speelden een aantal leden van TC Baarle 3 hun laatste potje op de banen van TC Baarle. 20 jaar geleden begon het clubke "die van de voetbal" aan een tennisavontuur. Het toen nog relatief jeugdige team bestond uit 4 stellen. Jack-Griet, Kees-Annelies, Hans-Marjo en Therese en Joep. In de begin jaren draaide het stellen team vaak mee in de top van de competities. Dat leidde zelfs in 2003 tot een kampioenschap. 

kampioenschapDit was misschien ook wel te danken aan het door de stellen ingevoerde tennisweekend. Zodoende werd het tennisweekend steevast voor iedere competitie gehouden. In het begin lag de nadruk op het tennissen en waren lekker eten en drinken een bijkomstige zaak. Diverse hotels en B&B's in Nederland en zelfs BelgiĆ« werden door het vriendenteam aangedaan. Voor deze weekenden werd door het team ook maandelijks gespaard. Dit was ook nodig want naarmate de jaren vorderden want de nadruk op het tennissen steeds minder. Daar in tegen werd het lekker eten, drinken en samenzijn steeds belangrijker. Ieder jaar werd tijdens het weekend een "vergadering gehouden". Hierin werd het complete speelschema, Bobbers, en de hapjes verzorging voor de komende competitie bepaald. Om de 2 jaar was er een ander koppel verantwoordelijk voor het regelen van het weekend en captainschap gedurende de competitie. De weekenden werden gevuld met veel gelach en soms een enkele traan. Lief en leed werd gedeeld, dat was ook de kracht van het team. Iedereen zal zich nog de hilarische momenten voor altijd blijven herinneren.  

team 3
In deze tijd werden we zelfs serieus gesponsord. Nog dank hiervoor aan SSWi (Hans en Marjo), Sporthotel Bruurs (Niels en Eveline) en Leo van Hees. Vrijdag avond was het dus de laatste thuiswedstrijd voor Kees, Annelies, Jack en Griet. Hans, Therese en Joep blijven betrokken bij TC echter hun clubje is te klein om een competitie team te vormen. Mogelijk dat ze links en rechts nog eens kunnen bij springen bij andere teams. Vele  mooie momenten uit de competities kwamen gisterenavond tijdens het na borrelen voorbij. Het was een bijzondere afsluiting van een tijdperk van 20 jaar competitie tennissen. (sorry voorzitter het werd iets later).


Ow ja de laatste  thuiswedstrijd werd met 3-1 verloren van Bas Dongen. Hans en Therese haalden met het binnenhalen van de supertiebreak het enige puntje binnen. Volgende week het definitieve competitie einde uit bij Warande. Afsluiting van een tennistijdperk. (ps het team gaat wel door met de weekendjes, al zal dan alles gericht zijn op lekker eten en drinken en samen zijn).