Main menu
Tennisbal en racket

Hoofdsponsor TC Baarle

drukkerij de jong

Afgelopen vrijdag is de KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 gestart voor de mixteams van TC Baarle. Dit jaar is het op de vrijdagavond anders dan anders. De teams spelen om de week hun wedstrijden. Afgelopen weekend waren de mixteams aan de beurt. Komend weekend komen de damesteams en herenteams in actie. Benieuwd naar wat de mixteams hebben gedaan? Lees dan snel verder.

Vrijdagavond mixteams

Cash 4 – Baarle 1 (uitgesteld)

In verband met de weeromstandigheden is deze wedstrijd uitgesteld.

Baarle 2 – De Blaak 3 (4 – 0)

Zo, de voorjaarscompetitie is weer gestart. Vorig jaar was er door Covid helaas geen voorjaarscompetitie, maar nu mochten we weer aan de gang. Het was afgelopen vrijdag niet het beste weer om te tennissen. De wind was ijskoud en af en toe viel er nog wat natte sneeuw. Gelukkig hadden alle spelers hier last van.

De dames dubbel wordt voor ons team gespeeld door Judith L. en Marianne van T. Onze dames lieten zich het kaas niet van het brood eten. Na een ietwat lastige eerste set werd deze toch met 6-4 gewonnen. De tweede set ging wat makkelijker en die werd dan ook met 6-2 voor ons afgesloten.

Geert-Jan van de V. en Jos de K. moesten voor de heren aan de slag. In de eerste set konden zij geen vat krijgen op het spel van de heren van De Blaak. Deze set ging dan ook met 3-6 naar de tegenpartij. In de tweede set hadden Geert-Jan en Jos het spel van de tegenstander beter in de smiezen en die werd dan ook verdiend gewonnen met 6-3. Een wedstrijd tie-break zou de beslissing aan brengen. Ook hierin maakte de heren van TC de minste fouten en werd er uiteindelijk met 10-4 gewonnen.

Met een 2-0 voorsprong konden we dus het warme paviljoen in voor een wel verdiend bakske koffie met een lekkere koek. Opgewarmd konden de beide mix wedstrijden beginnen. Vooraf was er nog wat gekeuvel wie er met wie zou tennissen, maar gelukkig kwamen we daar toch nog uit.

Marianne van T. en Geert-Jan van de V. speelden de eerste partij. Leuke rally’s en mooie punten voor beide partijen wisselden zich af waarbij uiteindelijk TC Baarle aan het langste einde trok met een 6-2 en 6-4 overwinning.

De andere mix partij werd dus gespeeld met Judith L. en Jos de K. De eerste set was in no-time gewonnen met 6-1 door TC Baarle. In de tweede set was het meer een wedstrijd. De rally’s worden langer en de punten werden met meer moeite gescoord. Uiteindelijk rechte Judith en Jos de rug waarna deze met 6-4 over de streep werd getrokken.

Met een 4-0 overwinning werd de eerste wedstrijd na afloop gevierd met een lekker hapje en een drankje. Over 2 weken, op 15 april volgt een uitwedstrijd naar Goirle. Ook zij hebben hun eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen, dus het zal wel een zware wedstrijd gaan worden.